پژوهش هنر و فلسفهٔ هنر

پژوهش هنر و فلسفهٔ هنر

در این وبلاگ به معرفی هنرهای مختلف و اخبار هنر، و منابع رشته های هنر خواهیم پرداخت و درباره زیبایی‌شناسی و نظرات فیلسوفان در باب هنرآشنا خواهیم شد

 

 

یک‌سوم مردم دنیا در ساختمان‌هایی زندگی می‌کنند که از خاک ساخته شده است، در واقع بیش از دو میلیارد نفر در ۱۵۰ کشور دنیا.

امروزه معماری خاک و تکنیک‌های برآمده از آن به علت سازگاری با محیط زیست، هزینه‌ی پایین اجرا در مقایسه با دیگر تکنیک‌های کار شده با سایر مصالح، زیبایی بصری و عایق‌پذیری مناسب آن مورد توجه برترین معماران دنیا قرار گرفته است.

بسیاری از کشورهای پیشرفته‌ی دنیا با توجه به بحران‌های زیست‌محیطی به وجود آمده بر اثر صنعتی‌سازی، استفاده‌ی بی‌رویه از مصالح شیمیایی و آسیب‌رسان به محیط زیست، ساخت‌وسازهای بی‌رویه، کمبود منابع طبیعی، گازهای گلخانه‌ای، آلودگی آب، خاک و ... بسیاری از کشورهای پیشرفته‌ی دنیا در صدد آن هستند که ماده‌ای دوست‌دار محیط زیست، قابل بازگشت به آن، ارزان‌قیمت و در دسترس در محیط اطرافمان را به عنوان جایگزین مصالح دیگر معرفی کنند و خاک حائز این ویژگی‌هاست.

ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. علی‌رغم وجود بسیاری از بناهای ساخته شده با خاک با قدمتی هزار ساله، متاسفانه این شیوه از معماری رو به فراموشی رفته و در حال نابودی است. معماری و تکنیکی غنی که بیشتر جای خود را به معماری بی‌هویت با تکنیک‌هایی ناسازگار با بستر معماری بومی ما داده است.

لازم است که معماران، مرمت‌گران و سازندگان ما با این رویکرد از معماری آشنا شده و آن را در طراحی، اجرا و مرمت پروژه های خود بکار گیرند. این همایش فرصتی برای شناخت مقدماتی و وارد شدن به این حوزه است.

هدف از شرکت در این همایش آشنایی با خاک و تکنیک‌های برگرفته از آن است.

همایش "معماری خاک" از ساعت ۱۴ الی ۱۶ روز یکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۸ در آتلیه مرمت ساختمان تحصیلات تکمیلی‌ پردیس هنرهای زیبا‌ی دانشگاه تهران‌ برگزار می شود.

گفتنی است، حضور در این برنامه برای عموم آزاد است.

گروه نویسندگان